Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Transitiekabinet Curaçao beëdigd op oudjaarsdag

Datum : 29/12/2012
Land : Curaçao

Transitiekabinet Curaçao beëdigd op oudjaarsdag

Het transitiekabinet van Curaçao wordt maandagochtend, op oudjaarsdag, beëdigd. Het transitiekabinet zal zes maanden aan de slag gaan met een aantal specifieke taken en krijgt een bankier als tussenpremier. Daniel Hodge, directeur van de Postspaarbank, is de beoogde premier van het kabinet. Om bestaande problemen op het gebied van onder meer financiën en de gezondheidszorg aan te pakken, krijgt Curaçao begin volgend jaar een zogenaamd zakenkabinet met deskundigen in plaats van ministers. De beoogde ministers zijn grotendeels deskundigen op hun terrein, waaronder de huidige inspecteur-generaal voor Onderwijs als Onderwijsminister en de directeur van de Inspectie Volksgezondheid als minister van Volksgezondheid.

Na zes maanden volgt er dan een politiek kabinet, dat onder leiding van Wiels aan de slag gaat. De Pueblo Soberano-leider kan nog niets uit te doeken doen over de regering die na het transitiekabinet komt. Wat wel zeker is, is dat Wiels zelf geen plaats gaat nemen in de regering. “Als je een goede leider wil zijn, moet je de macht delegeren, niet naar je toe trekken”, zegt Wiels. “Het is een kwestie van teamwork. We zijn een jonge partij die nog verder gevormd moet worden in de Staten. We doen elk jaar politieke cursussen voor kadervorming binnen de partij. Zo ontstaat er een aansluiting tussen de oude en nieuwe garde binnen de partij. Als leider moet je het totale overzicht houden en dat gaat niet als je alle macht hebt”, aldus Wiels.

Bron : Versgeperst, Amigoe, ANP, Paradise FM
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug