Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Tromp vervolgd voor belastingfraude

Datum : 07/05/2017
Land : Curaçao

Tromp vervolgd voor belastingfraude

Emsley Tromp, de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, wordt vervolgd voor belastingfraude. Dat heeft het Openbaar Ministerie op Curaçao vrijdag bekendgemaakt. Het onderzoek naar mogelijke belastingfraude en witwassen door Tromp loopt al ruim een jaar. In oktober vorig jaar werd in dat kader huiszoeking gedaan bij de bank en bij hem thuis.

Tromp, die al sinds 1991 de Centrale Bank leidt, wordt ervan verdacht over de periode 2006 tot en met 2014 opzettelijk niet alle inkomsten aan de belastingdienst te hebben opgegeven. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 2,8 miljoen euro. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak tegen Tromp begint. 

Behalve in zijn huis, viel de politie in augustus vorig jaar ook binnen in het trustkantoor waarmee Tromp zaken deed. De politie nam bij de invallen onder andere telefoons en computers in beslag. Tromp wordt op het eiland de 'onderkoning van Curaçao' genoemd. Hij overleefde tot nu toe talloze affaires. Maar tot op heden leidden ze niet tot zijn vervolging.

Bron : De Ware Tijd, Volkskrant, ANP
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug