Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Trump kondigt nieuwe oliepijpleiding naar Mexico aan

Datum : 04/07/2017
Land : Mexico

Trump kondigt nieuwe oliepijpleiding naar Mexico aan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de aanleg aangekondigd van een oliepijplijn naar Mexico, die bij het plaatsje Peñitas inTexas de grens overgaat, onder de muur met Mexico die Trump wil bouwen.

Volgens Trump zal de oliepijpleiding de export van energie uit de VS doen toenemen en hij benadrukte dat de leiding “precies onder de muur zal doorgaan.” Het Amerikaanse ministerie van Energie zei dat er dagelijks 108.000 vaten olie door de pijpleiding kunnen stromen.

Trump deed zijn aankondiging tijdens een toespraak waarin hij de energierevolutie verdedigde die zijn regering had bewerkstelligd om te herstellen van de overdreven regelgeving die ex-president Obama had ingesteld. Hij sprak over  “een gouden eeuw voor Amerikaanse energie.”

Naar verwachting zal Trump de pijpleiding en andere kwesties met de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto bespreken tijdens de G20 top die volgende week in Hamburg, Duitsland, plaatsvindt.

Het is de eerste bespreking sinds het aantreden van Trump. Er bestaat bilaterale spanning vanwege het controversiële plan van Trump een muur te bouwen langs de Amerikaans-Mexicaanse grens en daarvoor Mexico te laten betalen. Dit plan is door de Mexicaanse regering stelselmatig verworpen.

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug