Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Trump verbiedt Venezolaanse cryptomunt Petro

Datum : 20/03/2018
Land : Venezuela

Trump verbiedt Venezolaanse cryptomunt Petro

De Amerikaanse president Donald Trump ondertekende 19 maart een decreet waarmee het verboden wordt om transacties te doen in de Verenigde Staten met de ‘Petro’, de cryptomunt die op 20 maart officieel zal worden gelanceerd door de Venezolaanse regering. Ook wordt handel in  toekomstige Venezolaanse digitale munten verboden.

In februari begon de regering van Nicolas Maduro met de voorverkoop van de munt. Het zou de gevolgen van de financiële blokkade door de Verenigde Staten en het instorten van de olieproductie moeten verlichten. De Petro is bedoeld om de falende economie te ondersteunen, die al jaren lijdt aan hyperinflatie en devaluatie. Trump zei dat de munteenheid een poging is om Amerikaanse sancties te omzeilen.

De Venezolaanse regering bekritiseerde de nieuwe sanctie. Petro zou een van de meest betrouwbare crypto-valuta’s ter wereld worden. Critici noemen het lanceren van de crypto-valuta een wanhopige poging om de buitenlandse schuld van 150 miljard dollar terug te betalen.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug