Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Tula wint bij filmfestival Trinidad & Tobago

Datum : 02/10/2013

Tula wint bij filmfestival Trinidad & Tobago

De film Tula The Revolt is in de prijzen gevallen op het internationale filmfestival in Trinidad & Tobago (TTFF). De film van Jeroen Leinders en Dolph van Stapele won als Best Caribbean film by an international filmmaker. De film over de slavenopstand was tevens slotfilm op het TTFF.

Tula (Obi Abilli), een slaaf op het eiland Curaçao, wordt zich steeds bewuster van de ongelijkheid tussen zijn volk en hun blanke onderdrukkers. Als hij van zijn geliefde Speranza (Natalie Simpson) verneemt dat de slavernij op Haïti is afgeschaft, pleit hij voor vrijheid en gelijkheid tussen zwart en wit. Tula krijgt echter geen gehoor bij plantage-eigenaar Van Uytrecht (Jeroen Willems), maar wel bij zijn eigen volk. Zijn volgelingen leggen het werk neer en sluiten zich aan bij hem.

Als het nieuws van de oproer Gouverneur De Veer (Jeroen Krabbé) bereikt, stuurt hij Nederlandse troepen onder leiding van kapitein Van Westerholt (Derek de Lint) naar de plantage. Tula, die tegen wil en dank uitgegroeid is tot leider van de opstand, wil met woorden tot een vreedzame oplossing komen. Hij beseft al snel dat hij dit idealistische idee moet laten varen om samen met de andere slaven te vechten voor hun vrijheid.

Bron : Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug