Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Twee Braziliaanse vliegmaatschappijen onveilig

Datum : 03/02/2012
Land : Brazilië

Twee Braziliaanse vliegmaatschappijen onveilig

Twee Braziliaanse maatschappijen staan in de onderste tien van minst veilige vliegmaatschappijen: GOL Transportes Aereos staat op de vijfde plaats en TAM Airlines op de tweede.

Het Duitse onderzoeksbureau JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre) houdt jaarlijks een veiligheidslijst bij van de 60 grootste vliegmaatschappijen. De grootte van een maatschappij wordt bepaald aan de hand van het aantal gevlogen kilometers per passagier. Dat aantal vliegkilometers wordt afgezet tegen het aantal ongevallen in de afgelopen 30 jaar en het aantal dodelijke slachtoffers.

JADEC houdt ook rekening met een aantal andere veiligheidsindicatoren, zoals het aantal vlieguren en het aantal passagiers. Ook weegt een ongeluk van meer dan tien jaar geleden minder zwaar dan een recent ongeluk.

GOL Transportes Aereos is eigenlijk een vreemde in de bijt. De invloed van de gewogen meting is hier terug te zien. Het is een relatief kleine maatschappij die pas tien jaar bestaat. In dat decennium was er één ongeluk, in 2006, waarbij wel meteen 154 doden vielen.

TAM Airlines dankt de lage klassering aan een ongeluk uit 2007 boven Sao Paulo, dat 187 slachtoffers telde. De afgelopen dertig jaar meldde TAM zes ongelukken met een totaal van 336 dodelijke slachtoffers.
 

Bron : www.Z24.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug