Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Twee doden bij brand op Antarctica

Datum : 27/02/2012
Land : Brazilië

Twee doden bij brand op Antarctica

De Braziliaanse marine heeft de lichamen van twee mariniers gevonden, die zijn omgekomen bij een brand in een onderzoekscentrum op Antarctica. De basis Comandantre Ferraz werd zaterdag door een explosie verwoest.

“Alle wetenschappers zijn helikopter overgebracht naar Punto Arenas in Chili, vanwaar ze naar Brazilië worden gebracht”, zei Celso Amorim, minster van Defensie. Hij prees de moed van de militairen die probeerden het vuur te doven, maar daar helaas niet in slaagden. Het militaire pesoneel blijft in Antarctiva, maar tijdelijk in een ander onderkomen op de Chileense onderzoeksbasis Eduado Frei.

De brand brak uit in het gebouw waar de stroomgeneratoren staan, waarna het hele station, dat dateert uit 1984, afbrandde. Het staat op King George Island. Er zal een onderzoek plaatsvinden naar de toedracht. Volgens onderzoekers betekent de brand ‘een enorm verlies voor de wetenschap.’
 

Bron : RNW, BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug