Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Twee doden door autobom in Colombia

Datum : 06/02/2013
Land : Colombia

Twee doden door autobom in Colombia

In de Colombiaanse provincie Cauca zijn minstens twee mensen omgekomen bij een bomaanslag in een auto. Drie andere mensen raakten gewond. Een woordvoerder van het leger zegt dat de aanslag gepleegd is door rebellengroepen. De slachtoffers zouden onschuldige burgers zijn.De provincie Cauca wordt al jaren geplaagd door geweld. 

De berichtgeving over de aanslag is echter niet eenduidig. Een woordvoerder van de provinciale overheid zei namelijk dat er slechts één dode gevallen was, een legerkapitein. Het incident vond vlak naast een militair checkpoint plaats. ''Het doel van de rebellen was de bom te laten ontploffen voor een politiebureau, maar toen hij het militaire checkpoint zag liet hij hem daar afgaan'', aldus de woordvoerder van het leger. 

Zowel de provinciale overheid als het leger zeggen dat de FARC de aanslag gepleegd heeft. Dit zou het gevolg zijn van oplopende conflicten tussen het leger en FARC in deze regio, dat samenvalt met de vierde fase van de vredesonderhandelingen tussen de Farc en de Colombiaanse overheid. 

De FARC houdt momenteel twee politie-agenten en een soldaat in gijzeling. De kleinere rebellengroep ELN houdt acht mensen gegijzeld, waaronder vijf buitenlanders. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug