Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Tweede ronde NAFTA-onderhandelingen zijn gestart in Mexico-Stad

Datum : 06/09/2017
Land : Mexico

Tweede ronde NAFTA-onderhandelingen zijn gestart in Mexico-Stad

Op 1 september zijn afgevaardigden uit Mexico, de Verenigde staten en Canada wederom bijeengekomen om te onderhandelen over de vernieuwing van de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA).

In deze nieuwe ronde zal met name het handelstekort een grote rol spelen. Voor Donald Trump is dit een van de belangrijkste redenen om uit het vrijhandelsakkoord te stappen, wat catastrofale gevolgen zou kunnen hebben voor de wereldwijde handelsstromen.

Andere belangrijke punten op de agenda zijn de oorsprongsregels, waar de herkomst van het product wordt bepaald. Verder wordt er gesproken over de minimumlonen en de modernisering van het akkoord, waar alle drie de landen het overigens over eens lijken te zijn.

De onderhandelingen in Mexico-Stad zijn een aanloop naar de verdere onderhandelingen die eind september zullen plaatsvinden in Canada.

Bron : El País Internacional
Bookmark and Share


Terug