Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Twintig doden bij aanval leger op FARC in Colombia

Datum : 04/12/2012
Land : Colombia

Twintig doden bij aanval leger op FARC in Colombia

Het Colombiaanse leger heeft naar eigen zeggen zeker twintig rebellen van de FARC gedood bij een bombardement op een van de kampen van de guerrillagroep.

De aanval van afgelopen zaterdag is de grootste militaire operatie tegen de FARC sinds het begin van de vredesbesprekingen in oktober. Het aangevallen kamp lag in de provincie Nariño bij de grens met Ecuador, zei commandant generaal Leonardo Barrero. De aanval kwam vlak nadat president Santos had gezegd dat de rebellen tot november 2013 de tijd hadden om de wapens neer te leggen. De FARC heeft niet op deze deadline gereageerd.

In november kondigde de FARC een eenzijdige wapenstilstand aan tot 20 januari. President Santos zei dat als de FARC een eind wil maken aan het conflict, de regering dit met de beste wil zal aanvaarden. Maar hij verwierp de oproep om van regeringswege een staakt-het-vuren in acht te nemen tot er een akkoord is bereikt over de vredesbesprekingen. Zondag verklaarde Santos dat zijn regering alle noodzakelijke garanties bied, zodat de FARC de wapens kan neerleggen en aan het politieke proces kan meedoen als een wettige politieke partij.

Santos deed zijn uitspraken nadat de FARC had toegegeven nog zogenoemde ‘oorlogsgevangenen’ vast te houden. Dit had de FARC eerder ontkend.

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug