Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Twitterdebuut van dochter Raúl Castro zorgt voor ophef

Datum : 10/11/2011
Land : Cuba

Twitterdebuut van dochter Raúl Castro zorgt voor ophef

De dochter van de Cubaanse president Raúl Castro heeft haar debuut op Twitter gemaakt en dit ging niet zomaar aan de Cubanen voorbij. Nog geen paar uur nadat Mariela Castro tweets had geplaatst, werd ze uitgedaagd door de bekende dissidente Yoani Sánchez. “Welcome to Twitter pluralism”, schreef de bekende blogster, “hier kan niemand mij de mond snoeren of mij de toestemming tot reizen ontzeggen”.

Mariela Castro is een verdedigster van rechten voor homoseksuelen op Cuba. Dit lbracht Sánchez ertoe te vragen waarom haar tolerantie zich niet verder uitstrekt dan homorechten. Castro antwoordde Sánchez dat ze maar moest gaan studeren en dat haar “focus op tolerantie alleen maar de oude machtsstructuren zou herstellen.”

Yoani Sánchez heeft 170 duizend volgers op Twitter. De publieke gedachtewisseling op Twitter tussen de presidentsdochter en de bekende internetactiviste is zeer ongebruikelijk op Cuba, waar een streng toezicht op de media is. Volgens officiële statistieken heeft slechts 3 procent van de Cubanen internettoegang. Alleen met toestemming van de overheid kan  nternet worden gebruikt. De zwarte markt maakt de toegang tot het web echter in beperkte mate mogelijk.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug