Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Uitbraak gele koorts ook in São Paulo

Datum : 26/01/2018
Land : Brazilië

Uitbraak gele koorts ook in São Paulo

De recente uitbraak van gele koorts in Brazilië heeft zich inmiddels uitgebreid naar miljoenenstad São Paulo. De gezondheidsautoriteiten hebben plannen aangekondigd om miljoenen mensen te vaccineren vanwege het huidige regenseizoen.

Bovendien is afgelopen dinsdag de dierentuin van de stad tijdelijk gesloten, nadat testen uitgewezen hadden dat de doodsoorzaak van een wilde aap in het park rondom de dierentuin gele koorts was. Wanneer de dierentuin weer open gaat, is nog onbekend. Ook de botanische tuin van de stad is inmiddels gesloten.

Het Inhotim kunstpark laat alleen nog maar bezoekers toe die kunnen bewijzen dat ze ingeënt zijn. Volgens het park was de maatregel preventief en is er nog geen geval van gele koorts gelinkt aan het park.

Inmiddels zijn er al 148 gevallen van gele koorts bekend in de zuidoostelijke staten Minas Gerais, São Paulo en Rio de Janeiro; 69 van deze patiënten is inmiddels overleden, 50 meer dan een week geleden. Het Ministerie van Gezondheid bevestigde tevens het overlijden van één persoon in het Federaal District aan de ziekte.

De meeste geregistreerde slachtoffers, 81, komen echter uit São Paulo. Hoewel de Braziliaanse autoriteiten slechts vaccinaties aanraden aan bezoekers van delen van de staat, raadt de Wereld Gezondheidsorganisatie bezoekers aan de hele staat aan zich in te laten enten tegen deze ziekte die door muggen overgebracht wordt.

Vorig jaar werd Brazilië getroffen door de grootste uitbraak van gele koorts ooit, waarbij meer dan 250 mensen stierven. 

Bron : The Guardian
Bookmark and Share


Terug