Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Uitbreiding internationale luchthaven Guyana

Datum : 03/11/2012
Land : Guyana

Uitbreiding internationale luchthaven Guyana

De weg is vrij voor uitbreiding van Cheddi Jagan International Airport in Guyana. In het eerste kwartaal volgend jaar beginnen de werkzaamheden. Voor de uitbreiding heeft Guyana een leningsovereenkomst van US$ 130 miljoen met China ondertekend.

De Chinese Exim Bank verstrekt de lening. Ongeveer 300 huizen met ongeveer 815 inwoners moeten voor de uitbreiding worden verplaatst. De Guyanese minister van Transport, Robeson Benn, zei dat er al een haalbaarheidsstudie en een milieu-effectrapportage voor het uitbreidingsproject van de luchthaven zijn uitgevoerd. De leningsovereenkomst is woensdag ondertekend door de Guyanese minister van Financiën, Ashni Singh, en de Chinese ambassadeur Yu Wenzhe. Ook president Donald Ramotar, minister Benn en luchthavenfunctionarissen waren hierbij aanwezig.

Het staatspersagentschap Government Information Agency (GINA) rapporteerde dat de Guyanese regering een ontwerp- en bouwcontract met China Harbour Engineering Company is overeengekomen. De uitbreiding omvat een verlenging van de landingsbaan van ongeveer 3,5 kilometer die grote transatlantische vliegtuigen, waaronder de Boeing 747, zal kunnen accommoderen. Er komen ook een nieuwe terminal gebouw, acht incheckbalies, liften, roltrappen en x-ray scanapparaten met behulp van driedimensionale technologie samen met de vluchtinformatie en veiligheid bewakingssystemen.

Als het project is voltooid, zal Cheddi Jagan International Airport in staat zijn om in de behoeften van het luchtverkeer in de komende jaren te voldoen en kan het een hub worden voor regionaal en continentaal verkeer. Met de uitbreiding verwacht het land dat er ook meer banen en ondersteunende diensten worden gecreëerd. Ook wordt volgens minister Singh het toeristisch potentieel.

Bron : StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug