Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Uitbreiding nationaal park in Colombia

Datum : 22/02/2018
Land : Colombia

Uitbreiding nationaal park in Colombia

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos is van plan het grootste nationale park van het land uit te breiden met 1,5 miljoen hectare. Het nationale park Chiribiquete beslaat nu uit een gebied van 2,8 miljoen hectare in de regio Amazonas.

De laaglanden van Chiribiquete hebben een van de hoogste percentages van plantendiversiteit in het noordelijke Amazonegebied. Het park is ook bekend vanwege zijn tafelbergen, tepuis, die uit het bos oprijzen.

Chiribiquete is sinds 1989 een nationaal park. Het ligt op een van ’s werelds oudste rotsformaties, het Guiana Schild. Omdat het zeer moeilijk bereikbaar is, is nog maar een klein deel van het park onderzocht. Het is niet alleen rijk aan fauna, met soorten die uniek zijn voor het gebied, maar er zijn ook sporen van vroeger menselijk leven.

In 2014 heeft de fotograaf  Francisco Forero Bonell oude tekeningen op de steile rotswanden vastgelegd, die afbeeldingen toonden van dieren en mensen. Vermoedelijk zijn ze gemaakt door een van de inheemse groepen die het gebied bewoonden lang voor de komst van de Spanjaarden.

De Colombiaanse regering hoopt dat Chiribiquete dit jaar zal worden toegevoegd aan de Unesco-lijst van werelderfgoedsites. Het World Heritage Committafelberge, tepuis, tee zal de aanvraag in juni bestuderen.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug