Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ultimatum OAS voor Venezuela

Datum : 16/03/2017
Land : Venezuela

Ultimatum OAS voor Venezuela

In een rapport van 73 pagina’s heeft de secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luís Almagro, opgeroepen Venezuela uit de OAS te verwijderen.

Dit tenzij Venezuela “binnen dertig dage verkiezingen houdt, alle politieke gevangenen vrijlaat, de wetten erkent die nietig zijn verklaard en een nieuwe Kiesraad aanstelt.

Het rapport haalt meer dan 210 bronnen aan. Almagro benadrukt dat verkiezingen noodzakelijk zijn om de rampzalige economische situatie het hoofd te bieden en een einde te maken aan de ernstige voedseltekorten.

“De feiten zijn duidelijk. Venezuela schendt ieder artikel van het Inter-Amerikaanse Democratische Handvest”, aldus de conclusie van Almagro. “Democratie en mensenrechten zijn waarden die boven de politiek moeten staan en het is onze taak om Venezuela te steunen en de rechten van de mensen te herstellen.”

 

Bron : Latin American Herald Tribun
Bookmark and Share


Terug