Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

UNICEF wil minder reclame ongezond eten kinderen

Datum : 02/07/2015

UNICEF wil minder reclame ongezond eten kinderen

UNICEF heeft Latijns-Amerikaanse landen dinsdag aangespoord om maatregelen te nemen tegen reclame voor eten en drinken dat ongezond eten onder kinderen aanmoedigt.

Volgens een gezamenlijk onderzoek door UNICEF, het Centraal-Amerikaans Instituut voor Voeding en Panama hebben televisiemarketing en sociale netwerken invloed op de consumptie van producten die obesitas en chronische ziekten kunnen veroorzaken. “Obesitas onder kinderen heeft meerdere oorzaken, zoals gebrek aan fysieke activiteit en zelfs genen, maar reclame heeft een belangrijke invloed op de beslissingen die kinderen nemen met betrekking tot eten”, aldus Marcelo Ber, specialist Sociale Verantwoordelijkheid van UNICEF.

Uit het onderzoek bleek dat slechts in 10 van de 32 landen van Latijns Amerika maatregelen bestaan om advertenties die ongezond eten onder kinderen stimuleren te beperken.  In ongeveer 90 procent van de reclames in Mexico worden cartoons gebruikt, in Costa Rica bevat 88 procent beelden van kinderen en in Argentinië werden in 54 procent van de reclames symbolen met betrekking tot sport, muziek en kinderen gebruikt.

Bron : Latin American Herald Tribune, La Nación
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug