Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Uniek onderzoek diepe riffen Bonaire

Datum : 29/05/2013
Land : Bonaire

Uniek onderzoek diepe riffen Bonaire

De diepe riffen van Bonaire worden voor het eerst onderzocht tijdens de Bonaire Deep Reef Expedition I. Onderzoekers van het instituut IMARES van Wageningen Universiteit gaan op 30 en 31 mei en 1 juni de biodiversiteit van de diepe riffen in kaart brengen. De onderzeeër Curasub en het onderzoekschip Chapman (zie foto) van het Curaçao Sea Aquarium worden ingezet om het onderzoek te realiseren.

Dit onderzoek wordt verricht in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Caribisch Nederland en Nederland beheren samen de mariene biodiversiteit en visserij in de wateren rond de eilanden. De onderzoekers verwachten nieuwe soorten planten en dieren te vinden op onverkende dieptes tussen zestig en driehonderd meter. Met gebruik van camera’s en het verzamelen van biologische specimen wordt het ecosysteem gedocumenteerd.

De onderzeeër Curasub heeft op Curaçao al veel duiken gemaakt met onderzoekers van Smithsonian Institute , waarbij diverse nieuwe soorten vissen, schelpen en krabben zijn ontdekt. Tijdens de Bonaire Deep Reef Expedition I zal gekeken worden of deze soorten ook op Bonaire voorkomen. De inventarisatie van de biodiversiteit is belangrijk voor de natuurbescherming en het duurzaam gebruik van de riffen.

Bron : Rijksdienst Caribisch Nederland, Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug