Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Uniek stukje savannebos verloren

Datum : 04/12/2012
Land : Suriname

Uniek stukje savannebos verloren

Een uniek stuk savannebos in Brokopondo in Suriname is verloren. Studenten van de lerarenopleiding ontdekten dit tijdens een bezoek aan het Brownsberg natuurpark. Het op een rotsig gedeelte groeiende savannebos is door brand verwoest. De goudzoekers die in kampen vlakbij bivakkeren, hebben laten weten dat zij niets te maken hebben met de brand en de ravage.

Het natuurpark is al langer doelwit van de goudzoekers uit naburige leefgemeenschappen. Het stuk savannebos van ruim tien hectare smeult nog steeds na. Volgens televisiezender STVS zijn de brandweer en de commissie Ordening Goudsector geïnformeerd over de situatie. De brandweer heeft laten weten niet over genoeg middelen te beschikken om bosbranden goed te kunnen bestrijden.

In het gebied rond Brownsberg zijn al verschillende incidenten geweest. De commissie Ordening Goudsector heeft al meerdere keren duizenden goudzoekers uit het gebied verjaagd, maar ze keren steeds weer terug. Als Suriname het gebied wil behouden, is het noodzakelijk dat er harder opgetreden wordt en het gebied beter bewaakt word.

 

Bron : Waterkant
Bookmark and Share


Terug