Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Uruguay biedt excuses aan voor vermeende verkrachting

Datum : 07/09/2011
Land : Haïti

Uruguay biedt excuses aan voor vermeende verkrachting

De Uruguyuaanse president Jose Mujica  heeft zijn excuses aangeboden voor een vermeende verkrachting van een 18-jarige jongen van Haïtiaanse afkomst door Uruguayaanse vredessoldaten op Haïti.  De verkrachting  zou hebben plaatsgevonden binnen de VN basis op Haïti en zorgde voor veel opschudding in het land. 

 
Mujica schreef president Michel Martelly van Haïti dat de dader van deze wandaad de strengste sancties tegemoet kan zien. 
 
Vijf Uruguyaanse mariniers worden beschuldigd van verkrachting, nadat een video van de vermeende verkrachting online was verschenen. Momenteel zijn de verdachten opgesloten in barakken tot er een uitkomst van de zaak is, aldus een woordvoerder van de VN Eduardo del Buey Associated Press. 
 
Zowel de VN missies op Haïti als de Haïtiaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld  naar de verkrachting. Beiden zeggen de zaak erg serieus op te nemen.
Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug