Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Uruguay bouwt observatorium voor sporen van dinosaurus

Datum : 13/06/2017
Land : Uruguay

Uruguay bouwt observatorium voor sporen van dinosaurus

Uruguay wil een observatorium bouwen ter bescherming van de fossiele sporen van een dinosaurus die in 2009 zijn gevonden in de noordelijke regio Tacuarembo. Volgens hoofd van het project, Daniel Perea, dreigen de sporen anders te verslechteren en te verdwijnen.

Een team van paleontologen van de Universiteit van de Republiek was gestart met het zoeken naar fossielen en dinosaurussporen in sedimentaire lagen uit het mesozoïcum. Acht jaar geleden vonden ze de sporen van dinosaurussen in een gebeid bij autoweg 26, bij de plaats Cuchilla del Ombu. Volgens Perea zijn de eerste sporen die in Uruguay zijn gevonden.

Nu zijn er plannen voor “museum”, dat voornamelijk zal bestaan uit een “lichtgewicht structuur” om de sporen te beschermen. De bedoeling is dat het eind dit jaar of begin volgend jaar klaar is. Behalve bescherming moeten er ook informatieborden komen voor bezoekers.

“Erosie gaat constant door”, aldus Perea. “Rgen, zon, vochtigheid en andere factoren beïnvloeden de staat van de sporen.” Volgens Perea dateren de rotsen waarin de sporen zijn gevonden uit de Jura, een geologische periode van ongeveer 150 miljoen jaar geleden. “Ze zijn zeer kostbaar en bovendien gaat het om een periode die zelden in Zuid-Amerika wordt gevonden.”
 

Bron : Latin American Herald Tribun
Bookmark and Share


Terug