Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Uruguay gekozen tot land van het jaar

Datum : 24/12/2013
Land : Uruguay

Uruguay gekozen tot land van het jaar

Volgens het Britse blad The Economist is Uruguay 'het land van het jaar'. De titel land van het jaar is een soort variant op de persoon van het jaar van het Times magazine. Het besluit over de legalisering van marihuana, de invoering van het homohuwelijk en de controversiële  persoonlijkheid van de Uruguayaanse president Mujica, hebben van Uruguay het land van 2013 gemaakt.

Mujica krijgt een compliment vanwege zijn eerlijkheid en soberheid. Hij woont in een eenvoudig huis op het platteland, hij vliegt in de goedkoopste klasse, rijdt zelf naar zijn werk in zijn Volkswagen Kever en doneert 90 procent van zijn inkomsten aan het goede doel. "Ik verdien meer dan wat ik nodig heb", zegt Mujica hierover.

The Economist stelt dat criminaliteit heel laag is in het Zuid-Amerikaanse land dat 3.324.460 inwoners heeft. "Bescheiden maar stoutmoedig, liberaal en vol van plezier, Uruguay is het land van het jaar", voegde The Economist toe.

Bron : El País (Uruguay)
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug