Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Uruguay geschokt over schorsing Luis Suarez

Datum : 22/12/2011
Land : Uruguay

Uruguay geschokt over schorsing Luis Suarez

De schorsing van Liverpool-aanvaller Luis Suarez, na een beschuldiging van racisme ten opzichte van Manchester United-speler Patrice Evra, is in Uruguay slecht gevallen. Er wordt gesproken over hypocrisie en pseudomoralisme van de Engelsen.

“Als Suarez het hemelsblauwe shirt van het Uruguayaanse nationale elftal aantrekt, dan is hij onderdeel van een team dat sinds zijn oprichting onderdak biedt aan spelers van Afrikaanse origine”, zo stelt het dagblad El Pais. “Bovendien geven wij in Uruguay bijnamen die slaan op iemands uiterlijk, dat wordt hier als normaal geaccepteerd”. De krant beschuldigt de Engelse bond verder van het spelen van politieke spelletjes.

Luis Suarez zelf ontkent ten stelligste dat hij racistische uitlatingen heeft gebezigd. Hij gaat de straf aanvechten en zegt ervan overtuigd te zijn dat deze zal worden teruggedraaid.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug