Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Uruguay registreert telers van cannabis

Datum : 03/11/2014
Land : Uruguay

Uruguay registreert telers van cannabis

In Uruguay is een begin gemaakt met de registratie van clubs van cannabistelers als deel van het regeringsplan om de drug te legaliseren. Clubs – tot aan 45 leden - met een licensie mogen maximaal ieder jaar 99 planten telen. In augustus is het al legaal geworden om thuis tot zes planten te telen. 

Uruguay heeft de productie en verkoop van cannabis vorig jaar December gelegaliseerd en de regering hoopt de verkoop via apothekers in januari 2015 te starten. Onder de wetgeving kan ieder clublid jaarlijks thuis niet meer dan 480 gram cannabis telen. De gronden voor de teelt van de clubs mogen zich niet binnen 150 meter van een school bevinden of een afkickcentrum. 

Legalisering van cannabis is een gevoelig thema in Uruguay, waar kiezers op 30 november stemmen in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Beide kandidaten hebben gezegd dat ze, als ze worden gekozen, aan de nieuwe wetten zullen sleutelen. 

De wet is het geesteskind geweest van huidig president José Mujica, die stelde dat als de staat de teelt en verkoop van cannabis controleert, dit de illegale drugshandel zal verzwakken die in heel Latijns Amerika levens verwoest. 
De overhead schat dat er in Uruguay 150.000 frequente gebruikers van cannabis zijn.

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug