Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Uruguay stap dichterbij legalisering homohuwelijk

Datum : 12/12/2012
Land : Uruguay

Uruguay stap dichterbij legalisering homohuwelijk

De Tweede Kamer in Uruguay heeft een wetsvoorstel aangenomen dat alle huwelijken in het land gelijk stelt. Hierdoor komt Uruguay weer een stap dichterbij de volledige legalisering van het homohuwelijk. Het wetsvoorstel is door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen en wordt nu doorgestuurd naar het Senaat, waar ook weinig problemen worden verwacht.

Na een lang debat in Tweede Kamer op dinsdag stemde een overweldigende meerderheid van de afgevaardigden voor aanname van het wetsvoorstel. Uruguay kan daarmee, na Argentinië, het tweede Latijns-Amerikaanse land worden dat homohuwelijken toestaat. In de afgelopen jaren heeft Uruguay al enkele belangrijke stappen gezet in de emancipatie van homo’s en lesbiennes. Zo zijn sinds enkele jaren vakbonden voor homo’s toegestaan, is het voor homo-echtparen in Uruguay mogelijk om kinderen te adopteren en zijn homo’s welkom in het leger.

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug