Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Uruguay steunt initiatieven voor ecotoerisme

Datum : 07/05/2018
Land : Uruguay

Uruguay steunt initiatieven voor ecotoerisme

In Uruguay hebben de ministeries van Toerisme en Milieu afgelopen vrijdag een oproep gelanceerd voor subsidievoorstellen voor duurzaam ecotoerisme, gericht op milieubescherming. Verschillende overheidsorganen zijn verantwoordelijk voor de oproep, waarbij voorstellen kunnen worden ingediend in drie categorieën: het herstellen van de kust, ecotoerisme, en bescherming van de Laguna del Cisne. Het programma wordt tevens ondersteund door het Verenigde Naties Ontwikkelingsprogramma. 

Gehonoreerde voorstellen kunnen tot 10.000 dollar aan subsiedie ontvangen. Projectcoördinator Sandra Bazzani gaf aan dat de oproep in nauwe samenwerking met maatschappelijke organisaties is opgesteld. Ook nodigde ze sociale organisaties speciaal uit om een voorstel in te sturen. Minister Eneida de Leon van Milieu zei dat zulke projecten "een grote invloed" kunnen hebben op lokale gemeenschappen: ze beschermen het milieu én zorgen voor een "eerlijke, gelijkwaardige en humanitaire" samenleving. 

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug