Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Uruguay wil olie betalen met landbouwproducten

Datum : 17/04/2015
Land : Uruguay

Uruguay wil olie betalen met landbouwproducten

De vice-president van Uruguay, Raúl Sendic, heeft een ontmoeting gehad met zijn Venezolaanse collega Jorge Arreaza om te praten over een ruil van Venezolaanse olie tegen rijst, zuivel en pluimvee.

“Het is noodzakelijk een voortdurende handelsstroom te scheppen die tegelijk passend is voor Venezuela, omdat er in dat land weinig geld beschikbaar is”, zei Sendic (foto). De twee ontmoetten elkaar afgelopen woensdag en kwamen overeen een handels- en energieprogramma te implementeren en de bilaterale handel op deze terreinen uit te breiden. 
 
Arreaza kwam op dinsdag in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo aan om de begrafenis bij te wonen van de schijver Eduardo Galeano, die de dag ervoor was overleden.

“Uruguay steunt de souvereiniteit van Venezuela om haar eigen beslissingen te nemen” en veroordeelt “iedere vorm van buitenlandse inmenging”, terwijl het tegelijk “dialoog, onderhandeling en vrede” wil bevorderen om interne disputen op te lossen, aldus Sendic. Hij refereerde daarbij aan de politieke situatie in Venezuela.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug