Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Uruguayaanse minister Almagro kandidaat voor OAS

Datum : 04/07/2014
Land : Uruguay

Uruguayaanse minister Almagro kandidaat voor OAS

Uruguay heeft zijn huidige minister van Buitenlandse Zaken, Luís Almagro, voorgesteld voor de functie van Secretaris-Generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Hij zou de opvolger worden van de Chileen José Miguel Insulza. 

“President José Mujica heeft, in naam van Uruguay, besloten Luís Almagro (foto) voor te dragen als kandidaat voor de post van Secretaris-Generaal van de OAS”, aldus het officiële persbericht. “Het is een kandidatuur van ons land voor de versterking en vernieuwing van de OAS”, zei de Uruguyaanse overheid. Ze herhaalde haar steun voor dialoog en het zoeken naar consensus. 

Almagro (51) is een notaris die ambassadeur was in China en als diplomaat “betrokken is bij een open dialoog” met alle presidenten en ministers van Buitenalndse Zaken van het continent. Het persbericht benadrukt ook het vertrouwen dat bestaat in het Uruguyaanse buitenlandse beleid wat betreft mensenrechten. Samen met de verdediging van democratie, vrede, veiligheid en sociale gerechtigheid zijn dit “de pijlers voor nieuwe activiteiten van de OAS.” 

Almagro was donderdag in Washington tijdens de bijeenkomst van ministers van Buitenlandse zaken van de OAS om te discussiëren over de zaak van Argentinië tegen speculatieve fondsen. Hij zal een persconferentie geven over zijn kandidatuur.

De leden van de OAS moeten een opvolger voor Insulza kiezen, die in 2005 werd gekozen en in 2010 herkozen als leider van de OAS. Zijn termijn eindigt in mei 2015. 

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug