Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Uruguayanen evalueren regering

Datum : 15/07/2014
Land : Uruguay

Uruguayanen evalueren regering

Een meerderheid van de Uruguayanen vindt dat de huidige regering op de goede weg zit. De uitvoering vindt men echter niet positief, zo meldt de publieke opinie peiler FACTUM. Zeven van de tien zijn het eens met de methoden van de regering maar vindt dat de uitvoering slecht is.

Wanneer de vraag over zowel methode en uitwerking gaat, vindt vier van de tien ondervraagden de eerste goed en de laatste slecht. Mensen die dit vinden zijn veelal jong (onder 35 jaar), neutraal in de politiek, hebben hun middelbare school afgemaakt, behoren tot de middenklasse, en zijn meestal regeringspersoneel of werken in de private sector.

Slechts twee van de tien vinden dat de Uruguayaanse regering goed op weg is en vinden de uitwerking goed. Zij zijn over het algemeen bewoners in Montevideo, ouderen, met interesse in de politiek, en stemden in 2009 voor de regerende partij. De meeste van hen hebben een laag niveau van onderwijs genoten en zijn eigen baas.

Twee op de tien ondervraagden vindt dat de regering niet op de goede weg zit en dat de uitvoering ook niet goed is. Zij zijn ouder dan 45 jaar, zonder interesse in politiek, stemden voor de oppositie in 2009, genoten hoger onderwijs, zitten in de hogere inkomenschalen of zijn gepensioneerd met goede pensioenen.

Uruguay houdt op 26 oktober 2014 presidentiële en parlementsverkiezingen. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug