Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Usain Bolt opent seizoen met winst in Rio

Datum : 01/04/2013
Land : Jamaica

Usain Bolt opent seizoen met winst in Rio

De Jamaicaanse atleet Usain Bolt heeft zijn atletiek-seizoen geopend met winst in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Hij won op de 150 meter, die gehouden werd langs het strand van Copacabana. Zijn winnende tijd lag 0.07 seconden onder zijn wereldrecord op deze afstand, in 2009 behaald in Manchester. De Braziliaan Bruno Lins werd tweede. 

''Het was mijn eerste sprintwedstrijd en zeker een goede start van dit seizoen'', aldus de atleet. ''Ik kijk uit naar de Olympische Spelen hier in 2016.'' 

Bolt liep een tijd van 14.42 seconden. Tweede plaatswinnaar Lins finishte in 14.91 seconden. De Ecuadoriaan Alex Quinones werd derde, en Daniel Bailey uit Antigua en Barbuda werd vierde. 

Sinds 2009 heeft Usain Bolt geen andere wedstrijden gelopen dan de Olympische Spelen. De reden hiervoor is een belanstingwet waardoor hij een deel van het prijzengeld zou moeten afstaan. Deze wedstrijd in Rio de Janeiro was dan ook bijzonder. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug