Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Usain Bolt wil titels verdedigen in Rio de Janeiro

Datum : 08/10/2012
Land : Jamaica

Usain Bolt wil titels verdedigen in Rio de Janeiro

Jamaicaanse sporter Usain Bolt heeft gezegd dat hij op de Olympische Spelen van 2016, die in Rio de Janeiro zullen plaatsvinden, zijn titels wil gaan verdedigen. In Londen won de atleet gouden medailles op de honderd, de tweehonderd, en de vier keer honderd meter sprint. Hij heeft besloten niet over te stappen naar de vierhonderd meter of het verspringen. 

"De drie sprintafstanden zijn mijn focus. Ik wil geen andere dingen proberen. Ik wil gewoon mijn titels verdedigen om de wereld te laten zien dat ik het nog een keer kan,'' aldus Bolt. De 26-jarige sportman gaf tevens aan dat hij niet minder wil gaan trainen. Op de sprintafstanden houdt Bolt het wereldrecord. Hij zegt dat hij dit volgend jaar, tijdens de wereldkampioenschappen in Moskou, wil gaan verbreken. ''Het gaat allemaal om hard werken. Toen ik jong was zeiden de mensen dat het aan mijn leeftijd lag, maar als oudere atleet moet ik vooral hard werken. Dit wil ik blijven doen; ik wil gefocust blijven en mezelf blijven pushen''. 

Na zijn overwinningen in Londen leek Bolt te twijfelen over welke nummers hij in Rio de Janeiro wilde gaan lopen. Hij zei dat zijn coach hem de vierhonderd meter had aangeraden. Nu lijkt Bolt echter vastbesloten van zijn aanpak. ''Dit is nu voor mij de focus. Ik wil kijken hoe snel ik kan gaan, en of het misschien nog sneller kan''. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug