Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Vakantie veiligheidsplan voor Suriname

Datum : 02/09/2011
Land : Suriname

Vakantie veiligheidsplan voor Suriname

In Suriname is een vakantie veiligheidsplan in het leven geroepen om de vakantieperiode zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het plan bestaat uit een samenwerkingsverband tussen verschillende hulpdiensten. Onder andere de brandweer, het leger, het Rode Kruis en het academisch ziekenhuis Paramaribo zullen gaan samenwerken onder leiding van de politie.

John Jones, woordvoerder van de politie, benadrukt dat het gaat om een breed plan. Een van de belangrijkste maatregelen is de toename van het aantal verkeerscontroles op wegen naar recreatiegebieden. Momenteel vormt het rijgedrag op wegen naar recreatiegebieden een groot risico voor de veiligheid. Vooral in de gebieden Para, Brokopondo, Wanica en Nikerie zullen de controles stijgen.

Ook roept Jones burgers op om zich verantwoordelijk te gedragen tijdens de vakantieperiode. Volgens de politie kan dit het aantal onveilige situaties sterk terugdringen.

Bron : Waterkant
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug