Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vakbondsleider veroordeeld in Venezuela

Datum : 02/03/2011
Land : Venezuela

VENEZUELA – Rubén González is veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf vanwege zijn aandeel in de stakingen bij het ijzerertsstaatsbedrijf Ferrominera Orinoco in 2009. Vaknondsleider González is schuldig bevonden aan aanzetten tot onrust, onwettige samenscholing en het schenden van een door de overheid ingestelde veiligheidszone. In augustus 2009 werd er twee weken gestaakt bij Ferrominera Orinoco omdat de lonen niet betaald waren.

Buiten de rechtszaal hadden arbeiders zich verzameld om González te steunen. Zij reageren geschokt op de uitspraak. Ook bij de staatsgieterij in Gyana stad werd geprotesteerd. De advocaat van González maakte meteen duidelijk dat ze in beroep zullen gaan tegen de uitspraak. González op zijn beurt beschuldigd de regering ervan dat ze protesteren onmogelijk maakt door protesten te criminaliseren. Oppositiepartijen en enkele mensenrechtenorganisaties beschuldigen president Chávez ervan arbeiders in staatsbedrijven het recht op staken te ontnemen.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug