Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Van Bariloche naar Pyeongchang

Datum : 09/02/2018
Land : Argentinië

Van Bariloche naar Pyeongchang

Vandaag gaan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang officieel van start. De aanwezigheid van atleten uit Latijns Amerika en de Cariben wordt steeds normaler. De Jamaicaanse bobsleeploeg heeft zich opnieuw gekwalificeerd, net als de Ecuadoreaanse skiër Klaus Jungbluth Rodriguez.

Argentinië doet zelfs in meerdere disciplines mee. Op het allerlaatst voegde zich nog snowboarder Matías Schmitt als zevende sporter aan de delegatie toe na het afzeggen van een Zweed en een Italiaan. “Ik kon het niet geloven. Het is de verwezenlijking van een droom,” zo vertelt de 27-jarige inwoner van Bariloche tijdens het hijsen van de Argentijnse vlag in het Olympische dorp in Pyeongchang.

Vlak daarvoor logeerde hij nog in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, hopende op vrijkomende plekken in het snowboarden. “Hij was ons juist komen bezoeken toen de toestemming voor zijn deelname binnenkwam”, vertelt een opgetogen Magdalena Kast, de Argentijnse delegatieleider. “We zijn erg tevreden, alle atleten hebben er hard voor gewerkt en ze verdienen het om hier aanwezig te zijn.”

Ook Schmitt heeft er hard voor moeten knokken om aan de start van de Winterspelen te verschijnen. “Het is een snelgroeiende sport, maar slechts veertig snowboarders konden zich classificeren. Het is dus erg moeilijk om dat voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt dus we zijn heel tevreden”, aldus Schmitt verwijzend naar zichzelf en de tweede Argentijnse snowboarder, Steven Williams uit Neuquén - die zijn startbewijs eveneens te danken heeft aan het afzeggen van de concurrentie.

Andere deelnemende blauw/witte atleten zijn Nicol en Sebastiano Gastaldi (alpine skiën), Matías Zuloaga en María Cecilia Domínguez (langlaufen) en Verónica Ravenna (luge).

Bron : www.lanacion.com.ar
Bookmark and Share


Terug