Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Veel doden door hevige regen in Argentinië

Datum : 03/04/2013
Land : Argentinië

Veel doden door hevige regen in Argentinië

In Argentinië zijn tientallen doden gevallen door hevige regenval die overstromingen veroorzaakte. De slachtoffers vielen vooral in de provincie van hoofdstad Buenos Aires. Een van de ergste regenstormen trok door de hoofdstad en trof ook de stad La Plata. 

In La Plata viel in enkele uren zo'n 300 à 400 milimeter regen. De stad overstroomde en veel bewoners moesten toevlucht zoeken op de daken van hun huizen. Daniel Scioli, gouveneur van de provincie, zegt dat er minstens 25 doden gevallen zijn. Hun lichamen werden ontdekt toen het water weer zakte. 

In Buenos Aires kwamen nog eens zes mensen om het leven. Het regende hier meer dan zeven uur lang erg hard. De meeste slachtoffers kwamen vast te zitten in hun auto's en verdronken. Door het slechte afvoersysteem in de stad kregen duizenden bewoners te maken met overstroomde straten en elektriciteitsuitval. Een van de slachtoffers was een medewerker van het metrosysteem van de stad. Hij werd geëlektrocuteerd toen hij water uit een ondergelopen metrostation probeerde te pompen. 

De burgemeester van Buenos Aires, Mauricio Macri, zegt dat minstens 350.000 mensen last ondervinden van de hevige regens. Duizenden auto's wergen meegevoerd door de stroming en honderden families moesten hun huizen verlaten. Volgens autoriteiten zijn dit de heftigste aprilregens in meer dan een eeuw. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug