Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Veel risicogebieden voor overstroming in São Paulo

Datum : 23/03/2011
Land : Brazilië

Veel risicogebieden voor overstroming in São Paulo

In de laatste zeven jaar is in Brazilië weinig tot niets verbeterd aan de situatie van gebieden die een hoog risico hebben op overstromingen en verzakkingen. Dit heeft een Braziliaans staatsonderzoek gisteren bekend gemaakt. 75 Procent van de risicogebieden uit 2003 bevinden zich vandaag de dag nog in precies dezelfde staat.

Het gaat hoofdzakelijk om arme wijken in de stad. Geschat wordt dat 29.000 families in gebieden wonen met een hoog of zeer hoog risico op overstroming en verzakking. Sinds 2005 doet de lokale overheid veel om deze situatie te verbeteren. Verschillende wijken zijn ontruimd, waarbij bewoners financiële hulp krijgen om elders huizen te huren.  Desondanks blijft het hoge risico dus bestaan. Ook zijn nog niet alle gebieden geanalyseerd. 

Geoloog Álvaro dos Santos licht toe: “De situatie is verslechterd, maar het is moeilijk een inschatting te maken van het probleem. We weten niet precies hoeveel families er in deze gebieden wonen. Studies raken per dag verouderd door nieuwe ontwikkelingen. Er moet goede controle en een uitgebreid programma voor woningbouw worden opgesteld. Als dit niet gebeurt, blijven de armen huizen bouwen in deze gevaarlijke gebieden.”

Bron : Estado de São Paulo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug