Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Veel schade en overlast door storm op Saba

Datum : 25/12/2013
Land : Saba

Veel schade en overlast door storm op Saba

Een belangrijke communicatietoren van het telefoonbedrijf op Saba is gisternacht bezweken tijdens een storm die over het eiland raasde. Volgens het telefoonbedrijf zal het ongeveer een tot twee weken duren voordat alle telefoonlijnen weer in orde zijn. Het materiaal voor reparatie van de toren moet namelijk uit Israël komen. 

De storm ging gepaard met hevige regenval en onweer. “Het staat er slecht voor. Wij zijn met man en macht met onze collega’s in Sint Maarten en Sint Eustatius aan het werken aan een oplossing. Onze aansluiting met de wereld is afgebroken”, aldus een technicus van het telefoonbedrijf.

Er is 254 millimeter regen gevallen, dit ging gepaard met windvlagen van tachtig kilometer per uur. Er is veel schade door aardverschuivingen en overstromingen. Door een blikseminslag is ook het politiebureau niet telefonisch bereikbaar. De laatste vlucht uit Saba is geannuleerd. Bij de haven zijn er problemen doordat grote rotsen de weg blokkeren. Er zijn zelfs meldingen gemaakt van hagel. Inmiddels is alles in werking gezet om de wegen weer begaanbaar te maken.

Bron : Caribisch Netwerk
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug