Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Veertien doden bij vuurgevecht in Mexico

Datum : 06/07/2017
Land : Mexico

Veertien doden bij vuurgevecht in Mexico

Tijdens een vuurgevecht in het noorden van Mexico zijn zeker veertien mensen omgekomen, aldus autoriteiten. In het hele land is er een toename van drugsgerelateerd geweld.

Twee gewapende groepen raakten slaags in het bergdorp Las Varas in de deelstaat Chihuahua. De identiteit van de slachtoffers en de details van het treffen waren niet meten duidelijk. Er vinden regelmatig confrontaties plaats tussen drugskartels in Chihuahua, omdat het een belangrijke drugsroute is ten zuiden van de grens met de Verenigde Staten.

Volgens de krant El Universal begon het vuurgevecht om 5 uur in de ochtend en duurde twee uur. Er werden drie mensen opgepakt en drie auto’s zijn in belslag genomen, naast wapens en granaten.  

Het incident is het laatste van een serie dodelijke gevechten tussen rivaliserende drugsbendes en ook met de politie in heel Mexico. Afgelopen weekend werden negentien schutters gedood in een vuurgevecht met de politie in de naburige deelstaat Sinaloa, de thuisbasis van het machtige drugskartel, dat ooit werd geleid door Joaquín "El Chapo" Guzmán.

De maand mei was de ‘dodelijkste maand’ sinds 1997, toen er werd begonnen met het bijhouden van statistieken. In dat jaar vonden er 2.186 moorden plaats. Tussen december 2016 en mei 2017 waren er 188.567 moorden, volgens cijfers van de overheid.

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug