Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Veertienjarige moordenaar veroordeeld tot drie jaar cel

Datum : 27/07/2011
Land : Mexico

Veertienjarige moordenaar veroordeeld tot drie jaar cel

De veertienjarige Edgar Jimenez Lugo, die in december vorig jaar gearresteerd werd wegens verdenking van moord op ten minste vier slachtoffers, is afgelopen dinsdag veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. Het is de hoogste straf die er aan minderjarigen toegewezen kan worden in Morelos, de Mexicaanse deelstaat waar de jongen veroordeeld is.

Jimenez Lugo, die de bijnaam ‘El Ponchis’ draagt, heeft openlijk toegegeven meegewerkt te hebben aan de moorden. Hij verklaart echter dat hij destijds gedrogeerd was en gedwongen werd door het zuid-Pacifische drugskartel, waar de jongen voor werkte. De lichamen werden aangetroffen in Cuernavaca, de hoofdstad van Morelos.

Zijn arrestatie vond plaats, toen Jimenez Lugo met een van zijn zussen aan boord wilde stappen van een vliegtuig in de grensplaats Tijuana. De twee zijn afkomstig uit San Diego, Californië, en waren van plan om hun moeder op te zoeken over de grens. Ook zijn zus zou gewerkt hebben voor een van de drugskartels die momenteel strijden voor een machtspositie binnen de regio.

De jongen is verder veroordeeld voor ontvoering, drugs- en wapenbezit. Vanaf zijn arrestatie in december verblijft hij in een jeugddetentiecentrum in Morelos. Hier zal hij ook de rest van zijn straf uitzitten.

Bron : BBC, Huffpost World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug