Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Veiligheid voor de levenden op de Mexicaanse dag van de doden

Datum : 03/11/2017
Land : Mexico

Veiligheid voor de levenden op de Mexicaanse dag van de doden

In Mexico eist het aanhoudende geweld dit jaar gemiddeld niet meer dan 68 dodelijke slachtoffers per dag, maar 1 en 2 november ging heel Mexico de straat op voor misschien wel de meest populaire feestdag van het land, de Día de los Muertos (Dag van de Doden, een combinatie van het katholieke Allerzielen en pre-Europese dodenverering).

Veel Mexicanen maken er een gezellig familie-uitje van op het kerkhof en de stad wordt versierd met vooral oranje bloemen, zodat de overledenen gedurende deze dag de weg naar hun oude huis makkelijk terug kunnen vinden.

Toch waakte de Dienst Openbare Veiligheid van Mexico-Stad vooral over de veiligheid van de levenden. Daartoe waren er niet minder 153 camera’s geïnstalleerd op 88 begraafplaatsen in de hoofdstad en andere plekken waar veel feestvierders bijeen kwamen. Daarnaast zijn er ook andere veiligheidsmaatregelen genomen.

Via Twitter gaf de dienst nog een aantal tips aan de levenden:

-          blijf bij elkaar

-          zorg voor warme kledij en voorkom uitdroging

-          zorg voor noodknoppen op beveiligingscamera’s

-          verlies minderjarigen, ouderen en mensen met een beperking niet uit het oog

-          bel in geval van nood met het alarmnummer 911

Bron : Excelsior
Bookmark and Share


Terug