Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Velasco doet mee aan Chileense voorverkiezingen

Datum : 07/05/2013
Land : Chili

Velasco doet mee aan Chileense voorverkiezingen

De onafhankelijke kandidaat Andrés Velasco heeft gisteren bekend gemaakt dat hij bij de volgende voorverkiezingen van de Concertación, de gezamenlijke linkse partijen in Chili, zal deelnemen. De voorverkiezingen zijn voor 30 juni 2013 gepland. "Ik zal deelnemen aan de voorverkiezingen van 30 juni. Dit besluit gaat meer over principes, het is geen juridische beslissing", aldus de econoom.

Afgelopen donderdag vertelde Velasco, voormalig minister van Financiën tijdens de regering Bachelet, zich samen met zijn comité de tijd gegeven te hebben om te beslissen of ze in de presidentiële voorverkiezingen van het centrumlinkse blok wel of niet zouden meedoen. Aanleiding was het mislukte akkoord tussen de verschillende partijen van de Concertación voor de parlementaire voorverkiezingen. Deze situatie werd opnieuw door Velasco bekritiseerd en hij zei dat "de mislukking van de voorverkiezingen de democratie in gevaar brengt en niet open staat voor de mensen".

Velasco (zie foto) zei dat de voorzitters van het centrumlinkse blok hem beloofd hebben presidentiële voorverkiezingen te houden. Velasco: "De leiders van de vier partijen van de Concertación (DC-Christendemocratie, PS-Socialistisch partij, PPD- Partij voor Democratie en PRSD- Radicaal Sociaal Democraat) hebben verzekerd dat de parlementaire voorverkiezingen gehouden zullen worden wanneer er meer dan een kandidaat is".

Bron : BioBioChile.cl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug