Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezolaans parlement keurt internetbeperkingen goed

Datum : 21/12/2010

Venezolaans parlement keurt internetbeperkingen goed

VENEZUELA - Het parlement van Venezuela heeft ingestemd met voorstellen van president Chávez om de vrijheid op internet wettelijk in te perken. Online berichten die aanzetten tot haat of politieke en religieuze intolerantie worden verboden. De nieuwe wet verbiedt ook berichten die getuigen van een gebrek aan respect voor publieke officials en autoriteiten. De oppositie stemde tegen; zij ziet in de voorstellen een beperking van de vrijheid van meningsuiting.
President Chávez zegt burgers te willen beschermen tegen promotie van drugsgebruik, prostitutie en criminele activiteiten. “We zijn hier niet het internet aan het elimineren of aan het censureren”, zei Chávez afgelopen zondag in zijn wekelijkse televisieshow. “Wat we aan het doen zijn, is onszelf beschermen tegen cybermisdaad”, voegde hij eraan toe.
Politici van de oppositie beschuldigen Chávez ervan vóór januari een reeks beperkende wetten door te voeren. In januari wordt het nieuwe parlement geïnstalleerd, dat eerder dit jaar gekozen werd. Daarin wordt de oppositie veel groter dan zij nu is. Kortgeleden gaf het parlement de president nog voor 18 maanden de bevoegdheid om wetten per decreet door te voeren.
(BBC)
 

Bookmark and Share


Terug