Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezolaans parlement vraagt WHO om humanitaire hulp

Datum : 17/02/2016
Land : Venezuela

Venezolaans parlement vraagt WHO om humanitaire hulp

De voorzitter van de gezondheidscommissie van het Venezolaanse parlement, José Manuel Olivares, heeft dinsdag aan de World Health Organization, WHO, gevraagd om humanitaire hulp aan zijn land en een technisch bezoek om de “humanitaire crisis” te verifiëren die in januari door het parlement werd uitgeroepen.

Olivares, lid van de meerderheidsoppositie in het Venezolaanse parlement, gaf aan dat voor een technisch bezoek van de WHO een verzoek van de regering nodig is. Ook zei hij dat het parlement bij de regering zal aandringen op dit verzoek. 

Olivares is naast parlementslid ook werkzaam als oncoloog in een openbaar ziekenhuis. Hij zei dat er in Venezuela een tekort aan volgens WHO essentiële medicijnen bestaat van 90 procent. Ook gaf Olivares aan dat de regering geen antwoord heeft gegeven op de crisis die door het Zikavirus wordt veroorzaakt. Olivares schat het aantal mogelijke gevallen op 400.000, de regering gaat uit van 5.200 verdachte gevallen.

 

Bron : El Nuevo Diario, El Mundo
Bookmark and Share


Terug