Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezolaanse gevangenen gijzelen 22 medewerkers

Datum : 29/04/2011
Land : Venezuela

Gevangenen in Venezuela hebben 22 gevangenismedewerkers gegijzeld om aandacht te vragen voor een uitbraak van tuberculose die in de gevangenis zou dreigen. Onder de gijzelaars is de directeur van het instituut. Het gaat om de El Rodeo gevangenis in Guatire, in de staat Miranda. De gevangenen eisen een medisch team om uitbraak van de ziekte tegen te gaan.

De overheid ontkent dat er tuberculose in de gevangenis zou heersen en zegt niet te onderhandelen totdat de gijzelaars zijn vrijgelaten. Edwin Rojas, minister van Binnenlandse Zaken, reageert: “Dit was niet de beste manier voor de gevangenen om gehoord te worden. Wij geloven in een vreedzame dialoog en respect voor mensenrechten, niet alleen voor de gevangenen maar ook voor de werknemers van de gevangenis.”

De gijzeling vond woensdag plaats. De gevangen zouden gehandeld hebben nadat één van hen na een bezoek aan het ziekenhuis terug naar zijn cel werd gebracht. Gevangenen beweren dat deze man tuberculose heeft. Minister Rojas ontkent dit echter. Hij vertelde dit ook aan de 1200 gevangenen en zei daarbij dat er een medisch team klaarstaat zodra de gijzelaars worden vrijgelaten.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug