Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Venezolaanse havens in handen van leger

Datum : 13/07/2016
Land : Venezuela

Venezolaanse havens in handen van leger

Het leger van Venezuela heeft de controle genomen over vijf havens in een poging om de bevoorrading van eten en medicijnen te garanderen. De overname is onderdeel van een plan dat de economische crisis bestrijdt door inzet van het leger.

In een verordening heeft president Nicolas Maduro het leger opgedragen om voedselverwerkende bedrijven te monitoren en de productie en distributie van artikelen te coördineren.

Hoewel Venezuela beschikt over de grootste oliereserves ter wereld, gaat het land door een ernstige economische crisis. Basisproducten zijn steeds moeilijker te verkrijgen. De Venezolaanse bisschoppenconferentie noemt de inzet van het leger “een bedreiging voor rust en vrede”. Ook onafhankelijke analisten, de oppositie en andere sectoren zijn kritisch over de inzet van het leger.

Volgens Maduro is de nieuwe maatregel nodig in de “economische oorlog” die zijn regering voert tegen politieke vijanden en zakenlui, die door de VS gesteund worden.

De oppositie wijt de tekorten aan slecht economisch beleid en heeft opgeroepen tot een referendum om Maduro af te zetten.

Bron : BBC, La Prensa
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug