Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Venezolaanse Miss World 2011

Datum : 07/11/2011
Land : Venezuela

Venezolaanse Miss World 2011

In Londen is Miss Venezuela, de 22-jarige Ivian Sarcos, gekroond tot Miss World 2011. Miss World 2010, Alexandrië Mills uit de Verenigde Staten, overhandigde haar de kroon. Miss Filippijnen werd tweede en de derde plaats was voor Miss Puerto Rico. In totaal deden 113 missen mee aan de verkiezing. Meer dan een miljard kijkers in 150 landen bekeken de uitzending.

"Ik voel me de mooiste vrouw ter wereld. Ik ben zo blij en ik wil schreeuwen, huilen, stilstaan en lachen. Zoveel emoties", zei Sarcos na afloop van de finale. Sarcos werd op haar achtste wees en groeide op in het klooster. Daarna heeft ze een human resources opleiding gevolgd en werkt ze voor een omroep.

De Miss Worldverkiezing is voor het eerst gehouden in 1951 tijdens het Festival van Groot-Brittannië. Venezuela staat nu aan top met zes Miss Worlds. India en het Verenigd Koninkrijk volgen daarna. Bekende ex-deelnemers zijn de Oscarwinnende actrice Halle Berry en de Indiase actrice Aishwarya Rai. Volgend vindt de finale plaats in China.

Bron : Starnieuws
Bookmark and Share


Terug