Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Venezolaanse olieproductie 1,5 miljoen vaten per dag minder dan zijn historische productie

Datum : 08/03/2018
Land : Venezuela

Venezolaanse olieproductie 1,5 miljoen vaten per dag minder dan zijn historische productie

De olieproductie van Venezuela bedraagt 1,5 miljoen vaten per dag minder (bpd) in vergelijking met zijn historische productie. Het is iets dat het land zelf moet aanpakken, zei de Ecuadoraanse olieminister Carlos Pérez. Het land moet het tekort zelf aanpakken, zei Perez tijdens de CERAWeek-energieconferentie in Houston, Verenigde Staten. 

De olieminister van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zei afgelopen zondag dat de OPEC vorig jaar sprak over de dalende productie van lid Venezuela en technische hulp bood om de output van het Zuid-Amerikaanse land te helpen herstellen.

De olieproductie in Venezuela daalde in 2017 met 13 procent tot een laagste punt in 28 jaar van ongeveer 2.072 miljoen bpd. De OPEC is van mening dat Venezuela in staat zal zijn om zijn productie opnieuw op te bouwen, zei de olieminister van de VAE, Suhail Mohamed Al Mazrouei.

Minister Pérez bagatelliseerde ook de impact van de Amerikaanse productie van schalie op de wereldwijde markten. Hij merkte op dat schalievelden doorgaans een lager totaalolieverbruik hebben dan conventionele velden. "Het heeft wel impact, maar niet de impact die we verwachtten. Herstelfactoren zijn nog steeds laag, dus op dit moment is er geen extra impact” aldus Perez.

De Ecuadoraanse olieraffinaderij, goed voor 110.000 vaten per dag, werkt op topcapaciteit, zei hij, en gaat deze maand gedurende 15 dagen dicht voor onderhoud en opnieuw in mei gedurende 54 dagen.

Pérez zei ook dat de komende veiling van olie- en gasblokken in het land zal worden gelanceerd op 13 maart en dat ongeveer 40 bedrijven zich hebben aangemeld om te bieden op minder belangrijke velden die onlangs in het aanbod zijn opgenomen.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug