Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezolaanse president Chávez schrijft zich maandag in voor herverkiezing

Datum : 09/06/2012
Land : Venezuela

Venezolaanse president Chávez schrijft zich maandag in voor herverkiezing

 

Hugo Chávez, de president van Venezuela, zal zich maandag registreren voor deelname aan de presidentsverkiezingen, die in oktober plaatsvinden. Volgens zijn campagneleider Jorge Rodriguez zal Chávez zelf naar het kiesbureau gaan. Naar verwachting zal een grote menigte Venezolanen daar aanwezig zijn.

De aankondiging komt na speculaties over de gezondheidstoestand van Chávez (57) bij wie vorig jaar kanker werd geconstateerd. Zijn tegenstander, Henrique Capriles (39) zal zijn kandidaatschap zondag formeel maken. Chávez, die voor een derde termijn als president gaat, heeft zich p de achtergrond gehouden sinds zijn terugkeer uit Cuba op 12 mei, waar hij een behandeling voor kanker kreeg.

Chávez werd in 1999 voor de eerste maal gekozen. Ondanks zijn ziekte is hij vast van plan nog eens voor een termijn van zes jaar gekozen te worden. 

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug