Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezolaanse verkiezingsuitslag aangevochten in hooggerechtshof

Datum : 02/05/2013
Land : Venezuela

Venezolaanse verkiezingsuitslag aangevochten in hooggerechtshof

De Venezolaanse oppositie vecht vandaag voor het hooggerechtshof de uitslag van de presidentsverkiezingen van 14 april aan. Ter discussie staan onregelmatigheden in de nipte overwinning van Maduro, die zijn rivaal Capriles in sterke bewoordingen opriep zijn nederlaag te accepteren. 

Capriles, die de verkiezingen met 1,49 procent verloor,  kondigde de stap naar het hooggerechtshof  gisteren aan; "We zullen alle nationale rechtsmiddelen uitputten, want we twijfelen er niet aan dat deze zaak zal eindigen in de internationale gemeenschap”.

De onpartijdigheid van het Venezolaanse hooggerechtshof is al eerder in twijfel getrokken door de oppositie. Sinds het aanstellen van Luisa Estela Morales als hoogste magistraat van het hof in 2007 is er nooit een uitspraak in strijd met de belangen van de overheid gedaan.

De oppositie zou naar het Internationale Hof voor de Rechten van de Mens kunnen stappen. De Venezolaanse regering trok zich in september vorig jaar hieruit terug, maar voor de daadwerkelijke terugtrekking staat een termijn van een jaar.

Bron : El País, El Nuevo Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug