Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezolaanse vluchtelingen onder druk

Datum : 23/11/2018
Land : Colombia

Venezolaanse vluchtelingen onder druk

Tot op heden konden Venezolaanse vluchtelingen in Colombia relatief eenvoudig een PEP aanvragen, een Speciale Verblijfsvergunning. Onder druk van de enorme stroom vluchtelingen uit het buurland wordt die regeling echter afgeschaft.

De gemeente Soledad, een deelgemeente van de agglomeratie Barranquilla in het noorden van het land, riep alle Venezolaanse burgers op zich te registeren bij het Administratieve Register voor Venezolaanse Migranten. Bovendien, voor zover ze dat nog niet gedaan hadden, om zo spoedig mogelijk een PEP aan te vragen omdat deze voor hen gunstige regeling op 2 december afloopt.

Een PEP aanvragen is relatief eenvoudig en de gemeente gaf zelfs aan waar en op welke website het benodigde formulier gevonden kan worden en hoe dit vervolgens ingediend kan worden.

Op het gemeentehuis van de stad Barranquilla zelf zullen speciale openingstijden zijn voor Venezolaanse migranten om een PEP aan te vragen. De overheid probeert de vele vluchtelingen zo goed mogelijk te helpen met goederen, voedsel en voorzieningen op medisch- en onderwijsgebied, maar is niet in staat voor huisvesting te zorgen. Daardoor verblijven veel migranten in geïmproviseerde tentenkampen in parken en elders in de stad. De gemeente heeft echter aangekondigd hen daar niet zomaar weg te jagen.

Bron : El Heraldo
Bookmark and Share


Terug