Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Venezolanen in de Curaçaose context

Datum : 14/09/2018
Land : Curaçao

Venezolanen in de Curaçaose context

Amnesty International gaat in het onlangs gepubliceerde rapport Opgesloten en uitgezet: Venezolanen krijgen geen bescherming in Curaçao voorbij aan de lokale en regionale werkelijkheid en context.

Dat is de mening van de Curaçaose regering en meer specifiek van minister van Justitie Quincy Girigorie van de PAR (Partido Antiá Restrukturá, de Partij voor Geherstructureerde Antillen) in een officiële reactie.

Wel erkent de minister de aanbevelingen van de mensenrechtenorganisatie over de detentievoorzieningen en de communicatie over de beschermingsprocedure. Daarover meldt Girigorie dat een overeenkomst is gesloten met Nederland en dat er financiële hulp komt voor de verbetering en uitbreiding van de detentieruimtes voor ongedocumenteerden.

“Het is de bedoeling dat er spoedig een centrum wordt gebouwd/verbouwd, om de ongedocumenteerden die in detentie zijn meer comfort te bieden. Dit centrum zou dan zelfs de mogelijkheid bieden om samen met andere familieleden te verblijven. Het een en ander hieromtrent dient nog geformaliseerd te worden. De minister van Justitie heeft het Korps Politie Curaçao geïnstrueerd om de politiecellen gelegen te Rio Canario (foto) permanent buiten gebruik te stellen”, aldus de minister.

Met betrekking tot de communicatie meldt hij dat er inmiddels verschillende trajecten gestart zijn voor interne communicatie en training, die het justitieel personeel in staat stelt beter om te gaan met de vluchtelingenproblematiek.

Bron : Antilliaans Dagblad
Bookmark and Share


Terug